Gældsstyring

Der er flere forskellige udgifter, der findes i det danske folks privat økonomi. I vores udgiftsbudget er der fx billån. Og der er en masse poster, hvor man kan spare udgifter. Her er de vigtigste gode råd, som du kan få uden det koster noget.

Den nemmeste måde for dig til at blive kapitalstærk på, er ved hjælp af en pensionsopsparing. Det fremførte en intelligent vismand . For mange er det statistisk den mest realistiske metode at blive velstående på. Så vi bør spekulere på, at sætte sig ind i denne opsparingsform, med de spændende muligheder, der er i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det vi får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du bør nøjeseende overveje dine faktiske behov og ikke gøre som alle andre. Der er nok forsikringsdækninger, du egentlig ikke behøver og som du kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Efter du har valgt, så gælder det om at skralde dine forsikringer ned på et minimalt niveau. Skal din indboforsikring udelukkende dække f.eks. 105.000 kr. og kan du nøjes med en egen betaling på 46.000 kroner, hvis lejlighed brænder ned til aske?

Private banker er ligeledes en udgiftpost, hvor der vil være store penge at bespare. Uligheden mellem de dyreste og de aller billigste banker er astronomisk. Vi snakker om, op mod 2.800 kroner pr. måned for en traditionel dansk husstand plus boliglån. Lån til villa er det største isolerede køb, som mange har i sit liv. Forbrugslån er stor stil noget man bør være fokuseret på, når du vil tune din private finanser. En ting er renteomkostninger, men også handlekursen er betydelig. Lånomlægning er en ting, som kan optimere din økonomiske formåen. En vigtigere variabel er forhaling af lån. Lån kan associeres med fremskydning af tid. Hvis man kan afvente for eksempel 13 måneder med at låne pengene og i stedet for spare tilsvarende op i denne periode, så får du både nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Er du med hos den rette fagforening, så får du adgang til en stribe medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten nemme at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har tvunget valg af fagforening gennem jobkontrakt. Men man kan selvfølgelig vælge blot at have en akasse. Fagforeninger kan assistere dig med både alm. forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er det smarteste at spare de penge, hvis du lider af for eksempel smerter.

Dagligvarer er den del i din økonomi, som konstituerer den absolut største del. Nogle mennesker kan leve for et lille beløb, hver md., så er der andremennesker, som spenderer meget store pengebeløb på f.eks. eksklusiv take-out. Et er når du køber mad ude i byen på enten sandwichbar eller take out – men den absolut store problematik er det mad du køber og tilbereder hjemme. På dette område findes der det normale madindkøb i supermarkederne, som man slæber hjem. Uheldigvis er mange skydeskive for impuls køb, som har den konsekvens at kvitteringen stiger drastisk. Et tip er, at du shopper dine mad på nettet, via de brugervenlige digitale supermarkeder. Der kan man indkøbe traditionelle indkøb, men yderligere også de spændende innovative udbud af måltider i kasser.

Du bør efterregne dine kontoudtog, så du skærer ned inden for alle områder af din økonomi. Således kan du ende op med at besidde et langt større slutbeløb til de lækre elementer af dig hverdag. Tusind tak fordi du så min blog.