Husforsikring

Der er en række forskellige udgifter, som er i danskernes private finanser. I et driftsbudget er der for eksempel renteudgifter. Og der er en masse steder, hvor vi kan spare udgifter. Her er nogle gode finter, som du kan få til kroner nul.

Den mest overkommelige måde for os til at blive stenrig på, er kva en kapitalpension. Det fremførte en vis mand . For danskere er det nominielt den mest realistiske måde at blive ved muffen på. Så man bør tænke over, at sætte sig ind i pensionsopsparing, med de værdiskabende alternativer, der ligger i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det vi køber i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal tænke over dine egentlige behov og ikke gøre som alle de andre. Der er nok forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du kan leve uden. Det er en reel risiko, du må medtage. Når du har udelukket, så handler det om at tage dine forsikringer ned til et lavt niveau. Skal din indboforsikring kun dække for eksempel 110.000 kroner og kan du acceptere en egen betaling på 15.000 kr., hvis dit rækkehus nedbrænder ?

Banker er også et sted, hvor der er store penge at hente. Uligheden mellem de mest kostbare og de mange billige pengeinstitutter er ikke småting. Vi taler om, op til 2.700 kroner per måned for en gennemsnitlig dansk familie plus boliglån. Lån til køb af hus er det største køb, som mange møder i hele sit liv. Forbrugslån er stor stil noget du bør være opmærksom på, når du vil optimere din private finanser. En ting er rentersrente, men også lånekursen er kritisk. Lånomlægning er noget, som kan forskønne din privatøkonomi. En anden vigtig størrelse er afventning af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis du kan udskyde fx. 14 måneder med at låne pengene og i stedet for spare op i denne periode, så har du nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så har du mulighed for en række medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er for resten en del at spare på en billig fagforening. Nogle personer har automatisk fagforeningsvalg via deres overenskomst. Men man kan vælge blot at nøjes med en a kasse. Fagforbund kan bistå dig med alm. forsikringer og sundhed – så overvej om det er smart at spare de penge, hvis du haroplever f.eks. kritisk sygdom.

Maden er det område i din økonomi, som udgør den absolut største andel. Hvor nogle kan overleve for et lille budget, hver md, så er der andre personer, der bruger gigantiske beløb på fx eksklusiv restaurantmad. Et er hvis man køber din mad ude i byen på enten reastauration eller take-away – men den rigtig store problematik er den mad du køber og laver derhjemme. Her findes der det traditionelle dagligvareindkøb i supermarkeder, som du slæber hjem. Uheldigvis er man offer for impuls køb, som betyder at indkøbssedlen bliver for lang. Et tip er, at du indkøber dine dagligvarer online, via det voksende antal eSupermarkeder. Her kan du både shoppe de normale madvarer, men desuden også de mange nye tilbud på måltidskasser.

Du bør efterse dine penge, så du drosler ned inden for alle steder af din husøkonomi. Derved kan du slutte med at råde over et meget større rådighedsbeløb til de unødvendige dele i dig hverdag. Tusind tak fordi du så denne side.