Jeg forsikrer dig

Der er en række forskellige udgifter, der findes i det danske folks privat økonomi. I vores driftsbudget er der f.eks. forsikringer. Og der er en del poster, hvor vi kan spare dumme penge. Her er en række gode tricks, som du kan læse uden det koster noget.

Den sikreste måde for dig til at blive rigmand på, er kva en kapitalpension. Det postulerede en fag dame en gang. For danskere er det statistisk set den mest plausible metode at blive velhavende på. Så du bør gennemtænke, at sætte sig ind i denne opsparingsform, med de værdiskabende alternativer, der findes i din pension.

Forsikringer er det du indkøber i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal nøjeseende gennemtænke dine faktiske behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringer, du nok ikke behøver eller som du kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så gælder det om at drosle dine forsikringer ned til et minimumsniveau. Skal din husforsikring udelukkende forsikre fx. 75.000 kr. og kan du leve med en selv risiko på 95.000 dkk, hvis dit hjem brænder ned til grunden?

Sparekasser er ligeledes et område, hvor der kan være nemme penge at spare. Differencen mellem de mest kostbare og de billigste banker er uovertruffen. Vi snakker om, op imod 2.900 kr. pr. måned for en middelset dansk husstand plus huslån. Lån til hus er det største enkelte køb, som man har. Udlån er i det hele taget det vigtigste man skal være opmærksom på, hvis du vil forbedre din privat økonomi. Et er renteudgifterne, men også lånekursen er meget vigtig. Omlægning af lån er noget, som kan forbedre din økonomiske formåen. En anden vigtig faktor er forsinkelse af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis man kan afvente fx. 15 måneder med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i tidsrummet, så har du både nedbragt lånstørrelsen, men også rente udgifterne.

Er du med hos en faglig forening, så får du mulighed for en smule fordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten nemme penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg gennem lønaftalen. Men du kan jo vælge blot at nøjes med en a kasse. Fagforbund kan assistere dig med både alm. forsikringer og sundhed – så tænk over om det er dumt at melde dig ud, hvis du lider af fx muskelbesvær.

Din mad er den del i din privat økonomi, som konstituerer den klart største andel. Nogle kan fungere for et småt budget, hver md., så er der andrefolk, der forkæler sig med enorme summer på for eksempel dyr fastfood. En ting er hvis man køber mad ude i byen på enten spiserestaurant eller drive in – men den rigtig store byrde er den mad du køber og laver hjemme. Her er der det normale køb i supermarkedet, som man slæber hjem. Uheldigvis er mange offer for impuls køb, som medfører at indkøbssedlen stiger. Et råd er, at du shopper dine mad på nettet, via de nemme net-supermarkeder. Her kan man shoppe traditionelle dagligvarer, men desuden også de spændende fristende tilbud på kasser med mad.

Du skal gennemse dine forbrug, så du drosler ned på alle steder af din budget. Således kan du ende op med at være i besiddelse af et meget højere rådighedsbeløb til de lækre ting i hverdagen. Tusind tak fordi du læste med på min artikel.